Hvad har vi lært af coronatidens erhvervsrengøring?

Erhvervsrengøring i en corona-tid

Vi går et mørkt og koldt efterår i møde, og på kontoret ruster vi os til at håndtere de kommende influenzasygemeldinger. Erhvervsrengøring har vist sig vigtigere end nogensinde før, og vi ved, at der kræves en stor indsats for at holde en god hygiejne på arbejdspladsen.

Nu hvor vi kan mærke at influenzaen kommer snigende, kan vi heldigvis gøre meget for at holde sygemeldingerne på afstand. Det er ekstremt vigtigt at holde den forbedrede hygiejne og rengøring på arbejdspladsen ved lige.

Hvad kan vi selv gøre?

Hvad kan vi selv gøre for at få en bedre hygiejne på arbejdspladsen?

Vi har vænnet os til coronarestriktioner, der kommer og går. Det er gået op for os alle, at vi pludselig kan stå i en helt anden situation end vi gjorde i går. Vi er blevet opmærksomme på, at det forberedende arbejde er ekstremt vigtigt.

Derfor skal rengøringen nu holdes ved lige, og der må ikke slækkes på hygiejnen bare fordi coronaen nok snart er på tilbagetog.

Få styr på de mest kritiske områder på din arbejdsplads. Ekstra rengøring af toiletter og kantineområde er nærmest en selvfølge, men der kan være andre områder der kræver ekstra rengøring eller desinficering, som eksempelvis mødelokaler, reception og andre velbesøgte områder.

Vi tilbyder ekstra ydelser som kaffeopfyldning

Kantineområder og kaffemaskiner er blandt de områder der bør fokuseres på, ift. at holde hygiejnen i top.

Kommune fastholder rengøringsniveauet

I onlinemagasinet Rent i Danmark kan man læse hvordan Rødovre Kommune har oplevet et drastisk fald i sygemeldinger, efter at rengørings- og hygiejnestandarden på kontoerne er højnet.

Det er et påfaldende fald i sygemeldinger, selv om det ikke er dokumenteret at effekten stammer fra den højnede rengøringsstandard, men sammenfaldet tyder på det.

Mette Pedersen og Edmund Pedersen

Vi hører meget gerne fra dig

Vi er altid klar til en uforpligtende snak omkring hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed. Indtast blot dine oplysninger her, så kontakter vi dig snarest eller ring til os på 86 62 93 41.